Tamil Baby Boy Names | Stylish and Modern Tamil Baby Boy Names starting with “D”
Name (English) | Name (Tamil) | Meaning (English) | Meaning (Tamil) | Pronunciation |
Danushan | தனுஷன் | Archer | வில்லாளன் | DAH-noo-shahn |
Darsh | தர்ஷ் | To See | பார்வையாக்கு | DAHRSH |
Darshan | தர்ஷன் | Vision | பார்வை | DAHR-shan |
Darshith | தர்ஷித் | Visionary | பார்வையையும் உண்டாக்கும் | DAHR-sheeth |
Dayalan | தயாளன் | Compassionate | கருணையுள்ள | DHAH-yah-lahn |
Dayanand | தயாநந்த் | Delighting in Mercy | கருணையில் ஆனா | DAY-uh-nahnd |
Dayasagar | தயாசாகர் | Ocean of Compassion | கருணையின் கடல் | DHAH-yah-sah-gahr |
Deenadayalan | தீனதயாளன் | Compassionate | கருணையுள்ள | DEE-nuh-dye-uh-lahn |
Deenadayalu | தீனதயாலு | Compassionate | கருணையான | DEE-nuh-dye-uh-loo |
Deepak | தீபக் | Lamp | விளக்கு | DEE-pahk |
Deepan | தீபன் | Light | ஒளி | DEE-pahn |
Deepankar | தீபங்கர் | One who Lights Lamps | ஒளிகளை பெருக்குவதற்கு | DEE-pahn-kahr |
Deepaprasad | தீபபிரசாத் | Gift of Light | ஒளி அருவித்தல் | DEE-pah-prah-sahd |
Devabalan | தேவபாலன் | Young God | இளம் கடவுள் | DEH-vuh-bah-lahn |
Devabhushan | தேவபூஷண் | Ornament of the Gods | கடவுளின் அலங்காரம் | DEH-vah-boo-shahn |
Devachandran | தேவசந்திரன் | Moon of the Gods | கடவுளின் நிலவர் | DEH-vuh-chahn-drahn |
Devadas | தேவதாஸ் | Servant of God | கடவுளின் சேவகன் | DEH-vah-dahs |
Devadasan | தேவதாசன் | Servant of God | கடவுளின் சேவகன் | DEH-vuh-dah-sahn |
Devaguru | தேவகுரு | Divine Teacher | தெய்வீக உபதேயகர் | DEH-vuh-goo-roo |
Devajit | தேவஜித் | Victor of the Gods | தேவர்களின் வெற்றி | DEH-vah-jeet |
Devakanthan | தேவகாந்தன் | Beloved of God | கடவுளின் காதல் | DEH-vuh-kan-thahn |
Devalochan | தேவலோசன் | One with Divine Eyes | தெய்விக கண்களுடன் | DEH-vuh-loh-chahn |
Devan | தேவன் | God | கடவுள் | DEH-vahn |
Devanand | தேவநந்த் | Delighting in God | கடவுளின் ஆசையை கிளந்து | DEH-vuh-nahnd |
Devanathan | தேவநாதன் | Lord of the Devas | தேவர்களின் அரசன் | DEH-vuh-nah-thahn |
Devanayagam | தேவநாயகம் | Beloved of God | கடவுளின் காதல் | DEH-vuh-nah-yah-gahm |
Devaprakash | தேவப்ரகாஷ் | Divine Light | தெய்வீக ஒளி | DEH-vuh-prah-kahsh |
Devarajan | தேவராஜன் | King of Gods | கோடிகளின் அரசன் | DEH-vuh-rah-jahn |
Devaraman | தேவரமன் | Melodious | இசையும் பாட்டுமான | DEH-vah-rah-mahn |
Devasenthil | தேவசெந்தில் | Divine Beauty | தெய்வீக அழகு | DEH-vuh-sen-theel |
Devasurya | தேவசூர்யா | Divine Sun | தெய்வீக சூரியன் | DEH-vuh-soo-ree-yah |
Devatharisan | தேவதரிசன் | Divine Vision | தெய்வீக பார்வை | DEH-vuh-thahr-ee-sahn |
Devendra | தேவேந்திரா | King of Gods | கடவுள் அரசன் | DEH-ven-drah |
Dhananjay | தனஞ்சே | Conqueror of Wealth | பணத்தை வெல்லும் | DAH-nuhn-jay |
Dhanashyam | தனஶ்யாம் | Lord Krishna | கிருஷ்ணன் | DAH-nah-shyahm |
Dhanraj | தன்ராஜ் | King of Wealth | பண அரசன் | DAHN-rahj |
Dhanush | தனுஷ் | Bow | வில் | DAH-noosh |
Dharani | தாரணி | Earth | பூமி | DHAH-rah-nee |
Dharani Kumar | தாரணி குமார் | Son of the Earth | பூமியின் மகன் | DHAH-rah-nee KOO-mar |
Dharanitharan | தரணிதரன் | Upholder of the World | உலகத்தின் ஆதரணாளன் | DHAH-rah-nee-thah-rahn |
Dharmarajan | தர்மராஜன் | King of Dharma | தர்மம் அரசன் | DHAHR-mah-rah-jahn |
Dharmendra | தர்மேந்திரா | King of Righteousness | உத்தம அரசன் | DHAHR-men-drah |
Dharshan | தர்ஷன் | Vision | பார்வை | DHAHR-shahn |
Dharun | தருன் | Affectionate | காதலான் | DHAH-roon |
Dharunesh | தருநேஷ் | Compassionate Lord | கருணையுள்ள கடவுள் | DHAH-roo-nesh |
Dharuneshwar | தருநேஷ்வர் | Lord of Affection | காதலான் கடவுள் | DHAH-roo-nehsh-wahr |
Dharuvan | தருவன் | Compassionate | கருணையுள்ள | DHAH-roo-vahn |
Dhayalan | தயாளன் | Compassionate | கருணையுள்ள | DHAH-yah-lahn |
Dheepan | தீபன் | Radiant | விளக்குத்தன் | DHEE-pahn |
Dheeraj | தீராஜ் | Patience | பொறுமை | DHEE-raj |
Dheeran | தீரன் | Brave | தீராவன் | DHEE-run |
Dheerendra | தீரேந்திரா | King of the Brave | பராக்கதையின் அரசன் | DHEE-ren-drah |
Dhileepan | திலீபன் | Lustrous | பிரகாசமான | DHEE-leep-ahn |
Dhilipan | திலிபன் | Lustrous | பிரகாசமான | DHEE-lee-pan |
Dhinagaran | தினகரன் | Sun | சூரியன் | DEE-nah-gah-rahn |
Dhinakar | தினகர் | Sun | சூரியன் | DEE-nah-kahr |
Dhinakaran | தினகரன் | Sun | சூரியன் | DEE-nah-kah-rahn |
Dhinesh | தினேஷ் | Daylight | வளர்க்கதை | DEE-nesh |
Dhineshbabu | தினேஷ்பாபு | King of the Day | நாளின் அரசன் | DEE-nesh-bah-boo |
Dhiran | திரன் | Courageous | ஆதித்யமான | DHEE-rahn |
Dhivakaran | திவாகரன் | Sun | சூரியன் | DHEE-vah-kah-rahn |
Dhiyan | தியான் | Meditation | ியானம் | DHEE-yahn |
Dhrishanth | த்ரிஷாந்த் | Brave and Kind | தப்பு மற்றும் அன்பான | DHRISH-ahnth |
Dhruv | த்ருவ் | Firmly Fixed | நிலவரை நிலைந்த | DHRUHV |
Dilip | திலிப் | Protector | காப்பாரன் | DEE-lip |
Dilipan | திலிபன் | Protector | காப்பாரன் | DEE-lip-ahn |
Dilkush | தில்குஷ் | Happy Hearted | மகிழ்ச்சி கொண்ட | DEEL-kush |
Dilshan | தில்ஷன் | Delightful | ஆசையுள்ள | DEEL-shahn |
Dinakar | தினகர் | Sun’s Crest | சூரியனின் மேல் அடியை | DEE-nuh-kar |
Dinanthan | தினாந்தன் | Son of the Day | நாளின் மகன் | DEE-nahn-thahn |
Dinesh | தினேஷ் | Daylight | வளர்க்கதை | DEE-nesh |
Dineshbabu | தினேஷ்பாபு | King of the Day | நாளின் அரசன் | DEE-nesh-bah-boo |
Dineshkumar | தினேஷ்குமார் | King of the Day | நாளில் அரசன் | DEE-nesh-koo-mar |
Dineshvaran | தினேஷ்வரன் | Lord of the Day | நாளின் அரசன் | DEE-nesh-wah-rahn |
Dineshwar | தினேஷ்வர் | Lord of the Day | நாளின் அரசன் | DEE-nesh-wahr |
Dineshwaran | தினேஷ்வரன் | Lord of the Day | நாளின் அரசன் | DEE-nesh-wah-rahn |
Divagar | திவாகர் | Sky | ஆகாயம் | DEE-vah-gahr |
Divakar | திவாகர் | Sun | சூரியன் | DEE-vah-kar |
Diven | திவேன் | Pure | சுத்தமான | DEE-ven |
Divit | திவித் | Immortal | அமரம் | DEE-vit |
Divyan | திவ்யன் | Divine | அருள்வாய் | DEE-vyahn |
Divyanand | திவ்யானந்த் | Divine Bliss | தேவர் ஆனந்தம் | DEE-vyah-nahnd |
Dovin | தோவின் | Humble | அவமானப்படாத | DOH-vin |
Doyal | தோயல் | Compassionate | கருணையுள்ள | DOY-ahl |
Durai | துரை | Leader | முதல்வர் | DOO-rye |
Duraiappan | துரையப்பன் | Lord Murugan | முருகனின் அரசன் | DOO-rye-ah-pahn |
Durga | துர்கா | Goddess Durga | துர்கா அம்மன் | DOOR-gah |
Durgaprasad | துர்காப்ரஸாத் | Gift of Goddess Durga | துர்கா அம்மனின் பருப்பு | DOOR-gah-prah-sahd |
Duruvan | துருவன் | Compassionate | கருணையுள்ள | DOO-roo-vahn |
Dushyant | துஷ்யந்த் | Destroyer of Evil | தீயாக்கின்ற | DOO-shy-ant |
Dushyanth | துஷ்யந்த் | Destroyer of Evil | தீயாக்கின்ற | DOO-shy-anth |
Duvan | துவன் | Grace | கிரேஸ் | DOO-vahn |
Duvithan | துவிதன் | Unique | அதிசயமான | DOO-vee-than |