Gujarati Baby Boy Names | Unique and Modern Gujarati Baby Boy Names starting with “K”
Name (English) | Name (Gujarati) | Meaning (English) | Meaning (Gujarati) | Pronunciation |
---|---|---|---|---|
Kaanha | કાન્હા | Lord Krishna | ભગવાન કૃષ્ણ | Kaan-ha |
Kabir | કબીર | Great; Famous saint | મહાન; પ્રસિદ્ધ સંત | Ka-beer |
Kabilan | કબીલન | Powerful; Strong | શક્તિશાળી; મજબૂત | Ka-bi-lan |
Kachru | કચરુ | Little one | નાનું | Kach-ru |
Kadar | કદાર | Powerful; Destiny | શક્તિશાળી; ભાગ્ય | Ka-dar |
Kadavul | કદાવુલ | God | ભગવાન | Ka-da-vul |
Kaif | કૈફ | State of ecstasy | આનંદની સ્થિતિ | Kaif |
Kailas | કૈલાસ | Abode of Lord Shiva | શિવનું નિવાસસ્થાન | Kai-las |
Kailash | કૈલાશ | Mountain; Abode of Shiva | પર્વત; શિવનું નિવાસ | Kai-lash |
Kairav | કૈરવ | White lotus | સફેદ કમળ | Kai-rav |
Kaivalya | કૈવલ્ય | Perfect isolation; Salvation | સંપૂર્ણ અલગતા; મુક્તિ | Kai-val-ya |
Kajan | કાજન | Elephant | હાથી | Ka-jan |
Kalash | કલશ | Sacred pot | પવિત્ર કળશ | Ka-lash |
Kalathith | કલાથીથ | Above time | સમયથી ઉપર | Ka-la-thith |
Kalidas | કાલિદાસ | Servant of Goddess Kali | કાલીનો દાસ | Ka-li-das |
Kalipada | કલીપદા | Devotee of Goddess Kali | કાલીનો ભક્ત | Ka-li-pa-da |
Kalit | કલીત | Understood; Known | સમજાયેલું; જાણીતું | Ka-lit |
Kalki | કલ્કી | 10th incarnation of Vishnu | વિષ્ણુનો 10મો અવતાર | Kal-ki |
Kalmesh | કલમેશ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Kal-mesh |
Kalpak | કલ્પક | Imaginary; Creative | કલ્પનાશીલ; સર્જનાત્મક | Kal-pak |
Kalpesh | કલ્પેશ | Lord of imagination | કલ્પનાના સ્વામી | Kal-pesh |
Kalpit | કલ્પિત | Imagined; Thought | કલ્પિત; વિચારેલું | Kal-pit |
Kalyan | કલ્યાણ | Welfare; Auspicious | કલ્યાણ; શુભ | Kal-yan |
Kamaal | કમાલ | Perfect; Miracle | સંપૂર્ણ; ચમત્કાર | Ka-maal |
Kamal | કમલ | Lotus; Perfection | કમળ; સંપૂર્ણતા | Ka-mal |
Kamalakar | કમલાકર | Maker of lotus | કમળના નિર્માતા | Ka-ma-la-kar |
Kamalesh | કમલેશ | Lord of lotus | કમળના સ્વામી | Ka-ma-lesh |
Kamaljit | કમલજીત | Achiever of perfection | સંપૂર્ણતા પ્રાપ્ત કરનાર | Ka-mal-jit |
Kamalraj | કમલરાજ | King of lotus | કમળનો રાજા | Ka-mal-raj |
Kaman | કમાન | Desired; Wish | ઇચ્છિત; કામના | Ka-man |
Kamdev | કામદેવ | God of love | પ્રેમના દેવ | Kaam-dev |
Kamesh | કામેશ | Lord of love | પ્રેમના સ્વામી | Ka-mesh |
Kamik | કમિક | Desired | ઇચ્છિત | Ka-mik |
Kamlesh | કમલેશ | God of lotus | કમળના ભગવાન | Ka-mlesh |
Kamran | કમરાન | Successful; Prosperous | સફળ; સમૃદ્ધ | Ka-mran |
Kamukh | કામુખ | Passionate | ઉત્સાહી | Ka-mukh |
Kanak | કનક | Gold | સોનું | Ka-nak |
Kanan | કાનન | Forest | જંગલ | Ka-nan |
Kanish | કનીશ | Caring | કાળજીપૂર્વક | Ka-nish |
Kanishk | કનીષ્ક | Ancient king | પ્રાચીન રાજા | Ka-nishk |
Kansh | કંશ | Whole | સંપૂર્ણ | Kansh |
Kant | કાંત | Beloved; Radiant | પ્રિય; તેજસ્વી | Kant |
Kapil | કપિલ | Name of a sage; Tawny colored | ઋષિનું નામ; તાંબુ જેવો રંગ | Ka-pil |
Kapish | કપીશ | Lord Hanuman | ભગવાન હનુમાન | Ka-pish |
Karan | કરણ | Helper; Ear of Karna | સહાયક; કર્ણનો કાન | Ka-ran |
Karish | કરીશ | Attractive | આકર્ષક | Ka-rish |
Karna | કર્ણ | The firstborn of Kunti | કુંતીનો પ્રથમ પુત્ર | Kar-na |
Karnesh | કર્ણેશ | Lord of mercy | કરુણાના સ્વામી | Kar-nesh |
Karshan | કર્ષણ | Attraction | આકર્ષણ | Kar-shan |
Kartavya | કર્તવ્ય | Duty; Responsibility | ફરજ; જવાબદારી | Kar-tav-ya |
Kartik | કાર્તિક | Son of Shiva; Month name | શિવનો પુત્ર; મહિનાનું નામ | Kar-tik |
Kartikey | કાર્તિકેય | Lord Kartikeya | ભગવાન કાર્તિકેય | Kar-ti-key |
Karun | કરુણ | Compassionate | કરુણાવાન | Ka-run |
Karunesh | કરુણેશ | Lord of mercy | કરુણાના સ્વામી | Ka-ru-nesh |
Kashinath | કાશીનાથ | Lord of Kashi; Shiva | કાશીના સ્વામી; શિવ | Ka-shi-naath |
Kashyap | કશ્યપ | Name of a sage | ઋષિનું નામ | Ka-shyap |
Kathan | કથન | Storyteller | વાર્તા કહેનાર | Ka-than |
Kathir | કથીર | Ray of light; Abundant | પ્રકાશની કિરણ; વિપુલ | Ka-thir |
Katran | કત્રન | Warrior | યોદ્ધા | Ka-tran |
Katyayan | કાત્યાયન | Name of a sage | ઋષિનું નામ | Ka-tya-yan |
Kaunteya | કૌન્તેય | Son of Kunti | કુંતીનો પુત્ર | Kaun-te-ya |
Kaurav | કૌરવ | Elder brother | મોટો ભાઈ | Kau-rav |
Kausar | કૌસર | Lake of abundance | વિપુલતાનું તળાવ | Kau-sar |
Kaushal | કૌશલ | Clever; Skilled | ચતુર; કુશળ | Kau-shal |
Kaushik | કૌશિક | Sage Vishwamitra | ઋષિ વિશ્વામિત્ર | Kau-shik |
Kautik | કૌતિક | Joy | આનંદ | Kau-tik |
Kautilya | કૌટિલ્ય | Name of Chanakya | ચાણક્યનું નામ | Kau-ti-lya |
Kavan | કવન | Water; Poem | જળ; કવિતા | Ka-van |
Kavi | કવિ | Poet | કવિ | Ka-vi |
Kavindra | કવિન્દ્ર | Lord of poets | કવિઓના સ્વામી | Ka-vin-dra |
Kavir | કવિર | Sun God | સૂર્ય દેવ | Ka-vir |
Kaviraj | કવિરાજ | King of poets | કવિઓનો રાજા | Ka-vi-raj |
Kavish | કવીશ | Lord of poets | કવિઓના ભગવાન | Ka-vish |
Kavya | કાવ્ય | Poetry | કાવ્ય | Ka-vya |
Kayan | કયાન | King | રાજા | Ka-yan |
Kaylor | કેલર | Variant of tailor | દરજીની વિવિધતા | Kay-lor |
Kedar | કેદાર | Powerful; Lord Shiva | શક્તિશાળી; ભગવાન શિવ | Ke-dar |
Keerat | કીરત | One who sings glories | કીર્તન કરનાર | Keer-at |
Kesav | કેશવ | Lord Krishna | ભગવાન કૃષ્ણ | Ke-sav |
Keshav | કેશવ | Lord Krishna | ભગવાન કૃષ્ણ | Ke-shav |
Ketan | કેતન | Home; Banner | ઘર; ધ્વજ | Ke-tan |
Ketav | કેતવ | Another name of Lord Vishnu | વિષ્ણુનું અન્ય નામ | Ke-tav |
Ketubh | કેતુભ | Cloud | વાદળ | Ke-tubh |
Kevin | કેવિન | Kind; Gentle | દયાળુ; નમ્ર | Ke-vin |
Keyan | કેયાન | Heart | હૃદય | Key-an |
Keyur | કેયુર | Armlet | બાજુબંધ | Key-ur |
Khajit | ખજીત | Lord Buddha | ભગવાન બુદ્ધ | Kha-jit |
Kharanshu | ખરાંશુ | Sun | સૂર્ય | Kha-ran-shu |
Khazana | ખજાના | Treasure | ખજાનો | Kha-za-na |
Khem | ખેમ | Welfare; Safety | કલ્યાણ; સુરક્ષા | Khem |
Khemchand | ખેમચંદ | Welfare moon | કલ્યાણ ચંદ્ર | Khem-chand |
Khemprakash | ખેમપ્રકાશ | Welfare light | કલ્યાણ પ્રકાશ | Khem-pra-kaash |
Khemraj | ખેમરાજ | King of welfare | કલ્યાણનો રાજા | Khem-raj |
Kheshar | ખેશર | Angel | દેવદૂત | Khe-shar |
Khush | ખુશ | Happy | ખુશ | Khush |
Khushal | ખુશલ | Happy; Prosperous | આનંદી; સમૃદ્ધ | Khu-shal |
Khushwant | ખુશવંત | Full of happiness | આનંદથી ભરપૂર | Khu-shwant |
Kiaansh | કિઆંશ | Part of modern | આધુનિકનો અંશ | Ki-aansh |
Kian | કિઆન | Grace of God | ભગવાનની કૃપા | Ki-an |
Kiash | કિઆશ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Ki-ash |
Kinnar | કિન્નર | Singing angel | ગાતો દેવદૂત | Kin-nar |
Kiran | કિરણ | Ray of light | પ્રકાશની કિરણ | Ki-ran |
Kirav | કિરવ | Sun | સૂર્ય | Ki-rav |
Kirit | કિરીટ | Crown | મુકુટ | Ki-rit |
Kirtan | કીર્તન | Song of praise | સ્તુતિ ગાન | Kir-tan |
Kirtibhushan | કીર્તિભૂષણ | Adorned with fame | કીર્તિથી શોભિત | Kir-ti-bhu-shan |
Kirtin | કીર્તિન | Famous | પ્રસિદ્ધ | Kir-tin |
Kirtivardhan | કીર્તિવર્ધન | Increaser of fame | કીર્તિ વધારનાર | Kir-ti-var-dhan |
Kishan | કિશન | Lord Krishna | ભગવાન કૃષ્ણ | Ki-shan |
Kishor | કિશોર | Young boy | યુવાન છોકરો | Ki-shor |
Kishore | કિશોર | Young; Adolescent | યુવાન; કિશોર | Ki-sho-re |
Kiyan | કિયાન | Kings; Royal | રાજાઓ; રાજકીય | Ki-yan |
Koshin | કોશીન | Budding flower | ખીલેલું ફૂલ | Ko-shin |
Kovid | કોવિદ | Wise; Learned | જ્ઞાની; વિદ્વાન | Ko-vid |
Kratav | ક્રતવ | One who is equal to all | સમાન વ્યક્તિ | Kra-tav |
Kripa | કૃપા | Mercy; Compassion | કરુણા; દયા | Kri-pa |
Kripal | કૃપાલ | Merciful | કરુણાવાન | Kri-pal |
Kripan | કૃપાન | Sword | તલવાર | Kri-pan |
Kripesh | કૃપેશ | Lord of mercy | કરુણાના સ્વામી | Kri-pesh |
Krish | ક્રિશ | Short form of Krishna | કૃષ્ણનું ટૂંકું સ્વરૂપ | Krish |
Krishang | ક્રિશાંગ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Kri-shang |
Krishav | ક્રિશાવ | Lord Krishna and Shiva | કૃષ્ણ અને શિવ | Kri-shav |
Krishay | ક્રિશાય | Another name of Lord Vishnu | વિષ્ણુનું અન્ય નામ | Kri-shay |
Krishiv | ક્રિશિવ | Lord Krishna and Shiva | કૃષ્ણ અને શિવ | Kri-shiv |
Krishna | કૃષ્ણ | Lord Krishna; Dark | ભગવાન કૃષ્ણ; કાળો | Krish-na |
Krishnadas | કૃષ્ણદાસ | Servant of Krishna | કૃષ્ણનો દાસ | Krish-na-das |
Krishnakant | કૃષ્ણકાંત | Beloved of Krishna | કૃષ્ણનો પ્રિય | Krish-na-kant |
Krishnam | કૃષ્ણમ | Idol of Krishna | કૃષ્ણની મૂર્તિ | Krish-nam |
Krishnamurthy | કૃષ્ણમૂર્તિ | Form of Krishna | કૃષ્ણનું સ્વરૂપ | Krish-na-mur-thy |
Krishnan | કૃષ્ણન | Lord Krishna | ભગવાન કૃષ્ણ | Krish-nan |
Krishnav | કૃષ્ણવ | New-age form of Krishna | કૃષ્ણનું આધુનિક સ્વરૂપ | Krish-nav |
Krit | ક્રિત | Action; Deed | ક્રિયા; કાર્ય | Krit |
Kritesh | ક્રિતેશ | Famous | પ્રસિદ્ધ | Kri-tesh |
Kritik | ક્રિતિક | Well-starred | સુખદ તારાવાળું | Kri-tik |
Kritin | ક્રિતીન | Intelligent; Skilled | બુદ્ધિશાળી; કુશળ | Kri-tin |
Kritiv | ક્રિતીવ | Act of creation | સર્જનનું કાર્ય | Kri-tiv |
Kriyansh | ક્રિયાંશ | Part of action | ક્રિયાનો અંશ | Kri-yansh |
Krunal | ક્રુનલ | Compassionate; Kind | કરુણાવાન; દયાળુ | Kru-nal |
Krupal | ક્રુપાલ | Ruler of the world | જગતના શાસક | Kru-pal |
Kshantu | ક્ષાંતુ | Patient | ધીરજવાન | Kshan-tu |
Kshaunish | ક્ષૌનીશ | King | રાજા | Kshau-nish |
Kshay | ક્ષય | Home | ઘર | Kshay |
Kshiraj | ક્ષીરાજ | Nectar | અમૃત | Kshi-raj |
Kshitij | ક્ષિતિજ | Horizon | ક્ષિતિજ | Kshi-tij |
Kshitiz | ક્ષિતીઝ | Horizon | ક્ષિતિજ | Kshi-tiz |
Kshrugal | ક્ષુગલ | A name of Lord Shiva | ભગવાન શિવનું નામ | Kshru-gal |
Kuber | કુબેર | God of wealth | ધનના દેવ | Ku-ber |
Kuberan | કુબેરન | Rich; Wealthy | ધનિક; સમૃદ્ધ | Ku-be-ran |
Kulbhushan | કુલભૂષણ | Ornament of family | કુળનું ભૂષણ | Kul-bhu-shan |
Kuldip | કુલદીપ | Lamp of family | કુળનો દીવો | Kul-dip |
Kulik | કુલિક | Well-born | સુજન્મેલો | Ku-lik |
Kulvir | કુલવીર | Brave of the family | કુળનો વીર | Kul-vir |
Kumar | કુમાર | Prince; Son | રાજકુમાર; પુત્ર | Ku-mar |
Kumud | કુમુદ | Lotus | કમળ | Ku-mud |
Kumudaksh | કુમુદાક્ષ | Lotus-eyed | કમળ આંખવાળો | Ku-mu-daksh |
Kunj | કુંજ | Grove of trees | વૃક્ષોનું ઝુંડ | Kunj |
Kunjabihari | કુંજબિહારી | Lord Krishna | ભગવાન કૃષ્ણ | Kun-ja-bi-ha-ree |
Kunjan | કુંજન | Forest girl | જંગલ છોકરી | Kun-jan |
Kunsh | કુંશ | Shining | ચમકતું | Kunsh |
Kush | કુશ | Son of Rama | રામનો પુત્ર | Kush |
Kushad | કુશદ | Talented | પ્રતિભાશાળી | Ku-shad |
Kushagra | કુશાગ્ર | Sharp; Intelligent | તીક્ષ્ણ; બુદ્ધિશાળી | Ku-sha-gra |
Kushal | કુશલ | Clever; Safe | ચતુર; સુરક્ષિત | Ku-shal |
Kushan | કુશન | Dynasty name | રાજવંશનું નામ | Ku-shan |
Kushank | કુશાંક | Part of happiness | આનંદનો અંશ | Ku-shank |
Kushanth | કુશાંથ | Peaceful | શાંત | Ku-shanth |
Kushik | કુશિક | Grandfather of Vishwamitra | વિશ્વામિત્રના દાદા | Ku-shik |
Kushin | કુશીન | Valmiki’s twin son | વાલ્મીકીનો જોડિયા પુત્ર | Ku-shin |
Kuval | કુવલ | Wisdom | જ્ઞાન | Ku-val |
Kuvar | કુવર | Prince | રાજકુમાર | Ku-var |
Kuwarjeet | કુવરજીત | Victorious prince | વિજયી રાજકુમાર | Ku-war-jeet |
Kyansh | ક્યાંશ | Part of modern | આધુનિકનો અંશ | Kyan-sh |

Hi! I’m MS, the founder of instadekho.com. As a parenting enthusiast and name lover, I’m passionate about helping you find the perfect name for your little one. With curated lists, meanings, and trends, I’m here to make your naming journey joyful and stress-free. Happy naming!