Gujarati Baby Boy Names | Unique and Modern Gujarati Baby Boy Names starting with “T”
Name (English) | Name (Gujarati) | Meaning (English) | Meaning (Gujarati) | Pronunciation |
---|---|---|---|---|
Taahir | તાહિર | Pure; Chaste | શુદ્ધ; પવિત્ર | Taa-hir |
Taaj | તાજ | Crown | મુગટ | Taaj |
Taanav | તાનવ | Harmony | સુમેળ | Taa-nav |
Taanish | તાનિશ | Ambition | મહત્વાકાંક્ષા | Taa-nish |
Taanush | તાનુષ | Beautiful | સુંદર | Taa-nush |
Tabrez | તબ્રેઝ | Challenging | પડકારજનક | Tab-rez |
Taha | તાહા | Pure | શુદ્ધ | Ta-ha |
Tahaan | તાહાન | Merciful | દયાળુ | Ta-haan |
Tahir | તાહિર | Pure | પવિત્ર | Ta-hir |
Taksh | તક્ષ | King Bharat’s son | રાજા ભરતનો પુત્ર | Tak-sh |
Taksha | તક્ષા | Strong | મજબૂત | Tak-sha |
Takshak | તક્ષક | A cobra | સાપ | Tak-shak |
Takshit | તક્ષિત | Sculpted | શિલ્પિત | Tak-shit |
Talank | તલંક | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Ta-lank |
Talat | તલાત | Prayer | પ્રાર્થના | Ta-lat |
Talav | તલાવ | Lake | તળાવ | Ta-lav |
Talish | તલીશ | Lord of earth | પૃથ્વીના સ્વામી | Ta-lish |
Talleen | તલ્લીન | Absorbed | લીન | Tal-leen |
Tamish | તમીશ | God of darkness | અંધકારના દેવ | Ta-mish |
Tamonash | તમોનાશ | Destroyer of ignorance | અજ્ઞાનનો નાશ કરનાર | Ta-mo-nash |
Tamra | તમરા | Copper | તાંબું | Tam-ra |
Tanav | તનવ | Flute | વાંસળી | Ta-nav |
Tanay | તનય | Son | પુત્ર | Ta-nay |
Taneesh | તનીશ | Ambition | મહત્વાકાંક્ષા | Ta-neesh |
Tanish | તનીશ | Ambition | મહત્વાકાંક્ષા | Ta-nish |
Tanishq | તનીષ્ક | Jewel | રત્ન | Ta-nishq |
Tanuj | તનુજ | Son | પુત્ર | Ta-nuj |
Tanum | તનુમ | Body | શરીર | Ta-num |
Tanush | તનુષ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Ta-nush |
Tanusri | તનુશ્રી | Beautiful body | સુંદર શરીર | Ta-nu-shree |
Tanveer | તનવીર | Enlightened | પ્રકાશિત | Tan-veer |
Tapan | તપન | Sun; Summer | સૂર્ય; ઉનાળો | Ta-pan |
Tapas | તપસ | Ascetic; Penance | તપસ્વી; તપ | Ta-pas |
Tapasendra | તપસેન્દ્ર | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Ta-pa-sen-dra |
Tapasranjan | તપસરંજન | Lord Vishnu | ભગવાન વિષ્ણુ | Ta-pas-ran-jan |
Tapendra | તપેન્દ્ર | Lord of heat | તાપના સ્વામી | Ta-pen-dra |
Tapesh | તપેશ | The holy trinity | પવિત્ર ત્રિમૂર્તિ | Ta-pesh |
Tapeshwar | તપેશ્વર | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Ta-pesh-war |
Taporaj | તપોરાજ | The moon | ચંદ્ર | Ta-po-raj |
Tarak | તારક | Star; Protector | તારો; રક્ષક | Ta-rak |
Taraknath | તારકનાથ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Ta-rak-naath |
Taraksh | તારક્ષ | Mountain | પર્વત | Ta-raksh |
Taral | તારલ | Brilliant; Shining | તેજસ્વી; ચમકતું | Ta-ral |
Tarang | તરંગ | Wave | લહેર | Ta-rang |
Tarank | તારંક | Saviour | તારનહાર | Ta-rank |
Tarendra | તારેન્દ્ર | Prince of stars | તારાઓનો રાજકુમાર | Ta-ren-dra |
Tarish | તારીશ | Raft; Boat | વહાણ; નાવ | Ta-rish |
Tarkesh | તાર્કેશ | Prince of stars | તારાઓનો રાજા | Tar-kesh |
Tarkeshwar | તાર્કેશ્વર | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tar-kesh-war |
Tarna | તર્ણા | Lord Vishnu | ભગવાન વિષ્ણુ | Tar-na |
Tarosh | તરોશ | Heaven; Small plant | સ્વર્ગ; નાનો છોડ | Ta-rosh |
Tarun | તરુણ | Young; Youth | યુવાન | Ta-run |
Tarush | તરુષ | Conqueror | વિજેતા | Ta-rush |
Tathagat | તથાગત | One who has thus gone; Buddha | આમ જનાર; બુદ્ધ | Ta-tha-gat |
Tatharaj | તથારાજ | Buddha | બુદ્ધ | Ta-tha-raj |
Tatva | તત્વ | Element; Truth | તત્વ; સત્ય | Tat-va |
Tatvagyanaprad | તત્વજ્ઞાનપ્રદ | Granter of wisdom | જ્ઞાન આપનાર | Tat-va-gya-na-prad |
Tatya | તાત્યા | Fact; Truth | તથ્ય; સત્ય | Tat-ya |
Tavish | તવિશ | Heaven | સ્વર્ગ | Ta-vish |
Tayak | તયાક | Strength | શક્તિ | Ta-yak |
Teerth | તીર્થ | Holy place | પવિત્ર સ્થળ | Teer-th |
Tejas | તેજસ | Brilliance; Sharpness | તેજ; તીક્ષ્ણતા | Te-jas |
Tejash | તેજશ | Brilliant | તેજસ્વી | Te-jash |
Tejesh | તેજેશ | God of brightness | પ્રકાશના દેવ | Te-jesh |
Tejeshwar | તેજેશ્વર | Lord of brightness | તેજના સ્વામી | Te-jesh-war |
Tejomay | તેજોમય | Glorious | મહિમાવાન | Te-jo-may |
Tejovikas | તેજોવિકાસ | Spreading brightness | તેજ ફેલાવનાર | Te-jo-vi-kas |
Tijil | તિજિલ | Moon | ચંદ્ર | Ti-jil |
Tikesh | તિકેશ | Sweet | મધુર | Ti-kesh |
Tilak | તિલક | Mark on forehead | માથા પર ચાંદલો | Ti-lak |
Tilok | તિલોક | Three worlds | ત્રિલોક | Ti-lok |
Timin | તિમીન | Large fish | મોટી માછલી | Ti-min |
Tirthankar | તીર્થંકર | Jain saint | જૈન તીર્થંકર | Tir-than-kar |
Toshan | તોષણ | Satisfaction | સંતોષ | To-shan |
Toya | તોય | Water | જળ | To-ya |
Trailokya | ત્રૈલોક્ય | Three worlds | ત્રિલોક | Trai-lo-kya |
Treya | ત્રેય | Walking in three paths | ત્રણ માર્ગોમાં ચાલનાર | Tre-ya |
Tribhuvan | ત્રિભુવન | Three worlds | ત્રિલોક | Tri-bhu-van |
Tridev | ત્રિદેવ | Hindu trinity | હિંદુ ત્રિમૂર્તિ | Tri-dev |
Tridhaman | ત્રિધામન | Abode of the trinity | ત્રિમૂર્તિનું નિવાસ | Tri-dha-man |
Tridhatri | ત્રિધાત્રી | Lord Ganesh | ભગવાન ગણેશ | Tri-dha-tri |
Tridib | ત્રિદીબ | Heaven | સ્વર્ગ | Tri-dib |
Tridiva | ત્રિદિવ | Heaven | સ્વર્ગ | Tri-di-va |
Trigun | ત્રિગુણ | Three qualities | ત્રણ ગુણો | Tri-gun |
Trigya | ત્રિજ્ઞ | Lord Buddha | ભગવાન બુદ્ધ | Tri-gya |
Trilok | ત્રિલોક | Three worlds | ત્રિલોક | Tri-lok |
Trilokanath | ત્રિલોકનાથ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tri-lo-ka-naath |
Trilokchand | ત્રિલોકચંદ | Moon of three worlds | ત્રિલોકનો ચંદ્ર | Tri-lok-chand |
Trilokesh | ત્રિલોકેશ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tri-lo-kesh |
Trimaan | ત્રિમાન | Worshipped in three worlds | ત્રિલોકમાં પૂજિત | Tri-maan |
Trimurti | ત્રિમૂર્તિ | Holy trinity | પવિત્ર ત્રિમૂર્તિ | Tri-mur-ti |
Trinabh | ત્રિનાભ | Lord Vishnu | ભગવાન વિષ્ણુ | Tri-nabh |
Trinabhay | ત્રિનાભય | Protector of three worlds | ત્રિલોકનો રક્ષક | Tri-na-bhay |
Trinath | ત્રિનાથ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tri-naath |
Trinayan | ત્રિનયન | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tri-na-yan |
Trinesh | ત્રિનેશ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tri-nesh |
Trinetra | ત્રિનેત્ર | Three-eyed; Lord Shiva | ત્રણ આંખવાળા; શિવ | Tri-ne-tra |
Trisanu | ત્રિસાનુ | An ancient king | પ્રાચીન રાજા | Tri-sa-nu |
Trishanku | ત્રિશંકુ | An ancient king | પ્રાચીન રાજા | Tri-shan-ku |
Trishar | ત્રિશાર | Pearl necklace | મોતીની માળા | Tri-shar |
Trishul | ત્રિશુલ | Trident; Weapon of Shiva | ત્રિશુલ; શિવનું હથિયાર | Tri-shul |
Trishulin | ત્રિશુલીન | One who holds trident; Shiva | ત્રિશુલ ધારણ કરનાર; શિવ | Tri-shu-lin |
Trivendra | ત્રિવેન્દ્ર | Meeting of three holy rivers | ત્રણ પવિત્ર નદીઓનું મિલન | Tri-ven-dra |
Triveni | ત્રિવેણી | Meeting of three holy rivers | ત્રણ પવિત્ર નદીઓનું મિલન | Tri-ve-ni |
Trivikram | ત્રિવિક્રમ | Lord Vishnu | ભગવાન વિષ્ણુ | Tri-vi-kram |
Trivikrama | ત્રિવિક્રમા | Conqueror of three worlds | ત્રિલોક વિજેતા | Tri-vi-kra-ma |
Tufan | તુફાન | Storm | વાવાઝોડું | Tu-fan |
Tuhin | તુહીન | Snow | બરફ | Tu-hin |
Tujaram | તુજારામ | Famous | પ્રખ્યાત | Tu-ja-ram |
Tuka | તુકા | Young boy | નાનો છોકરો | Tu-ka |
Tukaram | તુકારામ | A poet saint | સંત કવિ | Tu-ka-ram |
Tulasidas | તુલસીદાસ | Servant of tulsi | તુલસીનો દાસ | Tu-la-si-das |
Tulsidas | તુલસીદાસ | Devotee of tulsi | તુલસીનો ભક્ત | Tul-si-das |
Tunda | તુંડા | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tun-da |
Tungar | તુંગાર | High; Lofty | ઉચ્ચ; ઉન્નત | Tun-gar |
Tungesh | તુંગેશ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tun-gesh |
Tungeshwar | તુંગેશ્વર | Lord of mountains | પર્વતોના સ્વામી | Tun-gesh-war |
Tungish | તુંગીશ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tun-gish |
Tungishwar | તુંગીશ્વર | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tun-gish-war |
Tushaar | તુષાર | Cold; Frost | ઠંડું; તુષાર | Tu-shaar |
Tushar | તુષાર | Snow; Fine drops of water | બરફ; પાણીના બારીક ટીપાં | Tu-shar |
Tusharkanti | તુષારકાંતિ | Lord Shiva | ભગવાન શિવ | Tu-shar-kan-ti |
Tusharsuvra | તુષારસુવ્ર | White as snow | બરફ જેવું સફેદ | Tu-shar-su-vra |
Tuvidyumna | તુવિદ્યુમ્ન | Lord Indra | ભગવાન ઇન્દ્ર | Tu-vi-dyum-na |
Tuvijat | તુવિજાત | Lord Indra | ભગવાન ઇન્દ્ર | Tu-vi-jat |
Tuviksh | તુવિક્ષ | Powerful | શક્તિશાળી | Tu-viksh |
Tuyam | તુયમ | Strong | મજબૂત | Tu-yam |
Twish | ત્વિષ | Bright | તેજસ્વી | Twish |

Hi! I’m MS, the founder of instadekho.com. As a parenting enthusiast and name lover, I’m passionate about helping you find the perfect name for your little one. With curated lists, meanings, and trends, I’m here to make your naming journey joyful and stress-free. Happy naming!